Príslušenstvo k fotopasce - Oplatí sa investovať?

Publikované: okt 15, 2018

Kategórie: Články

Takmer ku každej fotopasce je možné si zakúpiť ďalšie doplnkové produkty - kovový box, zámok, alebo solárny panel. Tieto produkty môžu výrazne napomôcť fungovaniu fotopasce, ale oplatí sa skutočne investovať? A ktoré produkty je najlepšie zaobstarať?

Kovové boxy

Príslušenstvo k fotopasci je zvyčajne dodávané výrobcom samotnej fotopasce. Predovšetkým je to tak u kovových boxov, ktoré slúžia ako ochrana proti odcudzeniu fotopasce alebo poškodenia, či už človekom alebo zverou. Môžu tiež napomôcť maskovanie, predovšetkým v prostredí obchodov, kde je potlač fotopasce ďaleko výraznejšie viditeľný ako v lese, kde splýva. Kovové skrinky sú zvyčajne vyrobené priamo na mieru danej značke alebo typu fotopasce, aby bola zaistená plná funkčnosť fotopasce a jej stopercentná ochrana.

Solárne napájanie

Fotopasce sú často využívané vonku, nielen v prírode a pri poľovníctva, ale tiež pri ochrane budov, pozemkov a ďalších vonkajších objektov. Preto je možnosť solárne napájanie veľmi lákavá a môže vám pomôcť ušetriť a predĺžiť životnosť vašej fotopasce. Nabíjanie prostredníctvom solárneho panelu je možné, vyskytuje ak sa fotopasca na mieste s priamym slnečným žiarením po veľkú časť dňa. Inštalácia a prepojenie s fotopascí je veľmi jednoduché a na výber máte niekoľko variantov výkonu, ktorý sa pohybuje v rozmedzí 1500 - 3000 mAh.

Polohovacie zariadenie

Medzi ďalšie doplnky vhodné pre vonkajšie fotopasce patrí polohovacie zariadenie s skrutkou, ktoré vám pomôže fotopasca ľahko nastaviť do vhodnej pozície s priaznivým uhlom pre pozorovanie. Inštalácia je veľmi jednoduchá a príliš manuálnej zručnosti nevyžaduje - skrutka sa skrátka naskrutkuje na požadovaný strom a fotopascu sa tak bezpečne uchytí. Možno je inštalácia aj inam, ak povrch dovoľuje prevŕtanie skrutkou. Vďaka polohovaciemu zariadení sa môžete zbaviť nutnosti upevňovať fotopasca pomocou látkového popruhu, ktorý býva obvykle súčasťou balenia a často neumožňuje dostatočný náklon fotopasce pre tie najlepšie možné zábery.

Zámok

Posledným príslušenstvom, ktoré je bežne dostupné v našom internetovom obchode, je Zámok, ktorý sa opäť hodí predovšetkým pre fotopasce umiestnené vonku. S prehľadom bráni odcudzenia vášho drahého zariadenia. Kábel zámku je z odolného kovu (zvyčajne oceľ), zvládne tak akúkoľvek nepriazeň počasia. So zámkom máte istotu, že vaše fotopasca zostane presne tam, kde je. Fotopasce sú, so svojou vzrastajúcou popularitou ako zariadenie pre lesníctvo aj ochranu majetku, stále častejším cieľom zlodejov.

Investície

Príslušenstvo pre fotopasce môže podstatne zvýšiť životnosť a výdrž vášho zariadenia, uľahčiť používanie, ale hlavne sa jedná o investíciu do zabezpečenia. Predovšetkým fotopasce s GSM modulom a ďalšími užitočnými funkciami sú drahou záležitosťou, preto sa oplatí zaobstarať aspoň zámok či kovový box pre ochranu. Nedajte zlodejom šancu, prevencia sa vypláca!