Makety fotopascí - Pomôcka na nezaplatenie

Publikované: máj 2, 2018

Kategórie: Články

Fotopasce sú skvelou investíciou, ak chcete ochrániť svoj majetok, či už sa jedná o obchod, pozemok alebo súkromné vlastníctvo. Dodávajú na istote a predovšetkým sú príhodne k dispozícii ako dôkazový materiál, ak už k nejakej nepríjemnej udalosti dôjde.

Problém nastáva, keď vlastníte priestor o veľkej ploche, predovšetkým potom ak ide o rušný obchod alebo frekventovanú oblasť. Hoci fotopasce celkom iste za vynaložené peniaze stojí, opatriť je pre celé miesto sa môže značne predražiť. Navyše nie vždy je potrebné mať aktívny fotopasca na každom rohu. Ako si s tým poradiť? S pomocou makety.

Čo je vlastne maketa fotopasce?

Maketa fotopasce je úplne verná, nerozoznateľná kópia klasických fotopascí najrôznejších značiek. Obvykle pochádza z nevhodných či chybných kusov vyradených pri výrobe. Je podstatne lacnejšie ako klasická funkčná fotopasca a napriek tomu dokáže výborne poslúžiť vášmu účelu - totiž ochrana majetku. Využitie má maketa však aj v poľovníctve, predovšetkým ak chcete odstrašiť pytliakmi a nepozvaných návštevníkov revíru.

Ako maketu použiť

S maketami si môžeme dovoliť to, čo by sa nám pri klasickej fotopasce nemuselo vyplatiť - totiž vzbudiť v narušiteľmi jasný pocit, že je sledovaný. Makety dáme najlepšie na miesta, kde si môžeme byť istí, že si ich votrelec určite všimne, čo je presný opak toho, čo by sme robili s klasickou fotopascí. Zlodej zaobíde priestor "monitorovaný" maketami, pričom ho v ďalšej časti obchodu bude čakať skrytá, plné funkčná fotopasca.

Viditeľne umiestnenými maketami tiež podstatne chránite skutočnú fotopasca - ak sa votrelec rozhodne fotopasce poškodiť, zničí sa lacná kópia, miesto drahého zariadenia. A to samozrejme všetky zábery spoľahlivo zachytí. Medzi makety môžete umiestniť jednu alebo dve skutočné fotopasce a len vy budete vedieť, ktorá fotopasca je tá pravá. Vďaka maketám zvyšujete šanca, že fotopasca nebude odhalená.

To samozrejme nie je jediný spôsob, ktorým možno maketu využiť. Menšie obchody či súkromníci si môžu maketu zaobstarať čisto ako poistku a prevenciu - nič síce nezachytí, ale vysiela signál, že je váš majetok pod dohľadom a potenciálnych zlodejov tak môže veľmi účinne odstrašiť.

Investície do bezpečnosti

Makety fotopascí vám za zlomok ceny skutočného zariadení preukážu veľkú službu tam, kde by nákup mnohých fotopascí bol príliš nákladnou záležitosťou. Sú predovšetkým stávkou na psychiku narušiteľov - ak sa cítia byť sledovaní, je veľká šanca, že sa rozhodnú neriskovať následky. Dômyselná prevencia nepríjemných udalostí sa tak v mnohých prípadoch vypláca a ušetrí vám veľa starostí.