Predstavenie najlepších značiek fotopascí

Publikované: júl 30, 2018

Kategórie: Články

V posledných rokoch sa na trhu objavuje čím ďalej tým väčšie množstvo výrobcov a značiek fotopascí, ktoré ponúka produkty rôznych kvalít v najrôznejších cenových reláciách. My si však ceníme osvedčených mien na poli fotopascí, na ktoré sa môžeme spoľahnúť čo do kvality, tak do prípadného servisu. Mnoho z ponúkaných značiek disponuje českou lokalizáciou a nastavenia zariadenia je jednoduché a intuitívne. Väčšina značiek má svoje zažitá špecifiká, ktoré je na prvý pohľad odlišujú od ostatných. Radi vám je teraz predstavíme a priblížime.

BENTECH

Bentech je nová pôvodná česká značka, ktorú by ste rozhodne nemali prehliadnuť. Ponúka odolná a kvalitné zariadenia s širokým pozorovacím uhlom 90 ° - 110 °, a vysokou kvalitou fotografií a videozáznamov. Fotopasce tejto značky disponujú tiež rýchlu spúšťa, spoľahlivým GSM modulom a užitočnými funkciami ako je časovač, časozberná. Hodí sa tak ako pre poľovníctvo, tak ochranu objektov. Jediná nevýhoda fotopascí Bent sú ich väčšie rozmery.

Ltl Acorn

Ltl Acorn z najstarších značiek, ktoré sa na slovenskom trhu vyskytli. Skvele sa zaviedla a aj dnes sa tešia obľube, predovšetkým medzi poľovníkmi a milovníkov prírody. Jej výhodou je značná odolnosť fotopascí voči prírodným podmienkam a postranné čidlá, ktoré zabezpečujú dokonalé pokrytie sledovaného priestoru. Hodí sa tak predovšetkým pre poľovníkov, ktorí chcú mať dokonalý prehľad o pohybe zveri. Nevýhodu naopak predstavuje trochu konzervatívnejší prístup k inováciám, pomalší GSM modul a anglické menu.

ScoutGuard

Značka ScoutGuard sa môže pýšiť dlhou tradíciou a na konte má nespočetné množstvo noviniek, ktoré sa postupne stali bežnou súčasťou štandardu všetkých fotopascí. Zariadenia tohto výrobcu sú energeticky nenáročná, zvyčajne postačí 4 ks batérií, a majú silný neviditeľný 940 nm dosvit. Výborné je aj fungovanie GSM modulu - táto značka prvýkrát uviedla možnosť zasielania fotografií z fotopasce na mobilný telefón. Najväčšou prednosťou fotopascí ScoutGuard sú modely s malými rozmermi, ktoré bez problémov skryjete ako pri monitoringu zveri, tak predovšetkým pri ochrane majetku. Nevýhodou je pomalší spúšť a neprítomnosť USB kábla u mnohých modelov - fotografie je nutné prezerať vložením SD karty do počítača.

Bunaty

Bunaty je jednou zo značiek pôsobiacich výhradne na českom a slovenskom trhu, české menu je teda samozrejmosťou. Jej hlavnou doménou je univerzálne použitie pre lesníctvo aj stráženie majetku a kvalitné spracovanie tela fotopascí. Zariadenie disponujú LCD displejom na prednej strane a laserovým ukazovátkom, ktoré umožňuje presné zamierenie na sledovanú oblasť bez nutnosti komplikované inštalácie. Prednosťou je jednoduchá výmena batérií a prezeranie fotografií bez nutnosti demontáže. Nevýhodou je pomalší spúšť.

Num'axes

Francúzsku značkou, ktorá sa objavila až v poslednej dobe, je Num'axes. Doteraz sa na slovenskom trhu vyskytuje len v obmedzenej miere, a my sme jedni z mála predajcov, ktorí ju ponúkajú. Fotopasce tohto výrobcu si nesú svoj jedinečný vzhľad a sú vhodné predovšetkým pre poľovníctvo a pozorovanie zvierat. Výhodou značky je GSM modul na veľmi vysokej úrovni, výborné rozlíšenie fotografií i videa, a laserové ukazovadlo pre presné zameranie sledovaného miesta. Nevýhodu u mnohých modelov tejto značky predstavuje malý LCD displej pre nastavenie a väčšie rozmery, ktoré by mohli pri skrývanie fotopasce vo vnútorných priestoroch predstavovať problém.

KeepGuard

KeepGuard je kvalitný výrobca odolných fotopascí, ktoré sa môžu pochváliť hlavne vysokou kvalitou zhotovených záznamov a rýchlosťou spúšte. Veľkou výhodou pre využitie vo vonkajšom prostredí je ich odolnosť voči vode a snehu, vydrží teda v akcii celoročne. Pri používaní je jedinou slabinou nastavovacie menu, ktoré sa nedodáva v českom jazyku, a mohutnejšie rozmery.

ForestCam

Výrobca ForestCam je jednou z najnovších značiek fotopascí na trhu, napriek tomu už sa masívne rozšíril medzi českých predajcov. Poľovníci aj podnikatelia ocenia prevažne malú veľkosť zariadenia (vrátane jednej ponúkané miniatúrne fotopasce), bezpečné uloženie batérií zabraňujúca poškodeniu, a rýchle odosielanie fotografií z fotopasce do mobilného telefónu. Nastavenie aj používanie fotopascí ForestCam je jednoduché a intuitívne.