Fotopasca - Pre koho sa hodia a k čomu ju máte?

Publikované: sep 5, 2018

Kategórie: Články

V posledných rokoch sa s výrobcami, dodávateľmi a druhy fotopascí doslova roztrhlo vrece, čo platí ako pre svetový, tak pre slovenský trh. Jedná sa o stále viac žiadaný tovar, napriek tomu veľa ľudí stále nevie, že práve pre nich by bol tento prístroj presne tým pravým.

Fotopasca je zariadenie, ktoré má vo svojej podstate dve využitia - ochrana majetku a poľovníctvo. Pre poľovníkovfotopasce neoceniteľnú pomôckou už mnoho rokov. Môžu s ich pomocou sledovať pohyby zveri aj škodnej, chytať pytliakmi a udržiavať si tak neustály prehľad o sledovanej oblasti. Milovníci prírody vďaka fotopasce môžu získať neopakovateľné zábery zvierat, ktoré by inak nebolo možné uvidieť a zachytiť bežným fotoaparátom. A keďže sa aj technológie okolo fotopascí neustále vyvíja a zdokonaľujú, je už dnes možné urobiť snímky a videozáznamy vo veľmi vysokej kvalite, ktorá poteší aj veľmi náročných zákazníkov.

Druhým využitím pre fotopasce je ochrana majetku a monitoring objektu. Práve v tejto oblasti je o fotopasce stále väčší záujem, a to ako zo strany podnikateľov, ktorí chcú chrániť svoj obchod pred vandalmi a zlodejmi, tak zo strany súkromných osôb, ktoré si chcú poistiť svoj dom, auto alebo cennosti. Zábery z fotopasce výrazne zvyšujú šancu na navrátenie stratených vecí a dolapenie páchateľa v prípade, že sa stanete obeťou krádeže. Mnoho fotopascí je navyše možné ovládať pomocou mobilného telefónu, všetko je teda jednoduché a praktické, priamo pre vašu potrebu.

Ako už bolo spomenuté, výhodou, ale zároveň tiež orieškom, je obrovské množstvo produktov, z ktorých si možno vybrať. Často je ťažké rozlíšiť, či je daný produkt naozaj cenovo výhodný, alebo sa jedná o nekvalitného výrobcu, či čo všetko potrebujete práve pre váš zámer. Skúsený poľovník bude mať určite iné ciele a požiadavky než majiteľ rušného obchodu v centre. Pre nenápadnú ochranu pred zlodejmi sa ideálne hodí malé fotopasce, pre poľovníctvo zase prístroj s kvalitnými zábermi a dobrým dosahom (napr. Ltl Acorn 6310 MC). Ak hľadáte fotopasca pre váš koníček a vaším cieľom sú fotografie, na ktorej bude radosť sa pozrieť, bude pre vás hlavné rozlíšenie (napríklad 12, 8 a 5 Mpx ako má Bentech 3.0C).

Veľkou otázkou je tiež GSM modul, čiže možnosť zasielať snímky pravidelne, alebo vo vami zvolenom časovom úseku, do vášho telefónu alebo na email. Mnoho fotopascí disponuje rýchlym GSM modulom, ktorý odošle snímky v dobrej kvalite či malé sekvencie videozáznamov, ale je potrebné zvážiť, či sa pre vás jedná o užitočnú investíciu. Ak chcete byť pravidelne informovaní, alebo viete, že v daný čas bude treba byť obzvlášť opatrný a nechcete nič zanedbať, GSM modul skutočne oceníte. Jediné, čo k takejto fotopasci budete ešte potrebovať, je SIM karta s dátovým prenosom. Ak však máte fotopascu predovšetkým pre voľný čas alebo váš vlastný pokoj a viete, že ju budete môcť kontrolovať sami, alebo len v prípade nutnosti, vystačíte si s fotopascí bez GSM modulu.

Ako e-shop špecializujúca sa čisto na fotopasce vám radi poradíme, ktorý produkt zvoliť (email: info@najfotopasce.sk). Náš vyškolený personál vás nasmeruje nielen k tomu správnemu zariadení, ale rád vám tiež ukáže, ako s fotopascí pracovať, aby vám priniesla čo najviac úžitku a čo najmenej starostí.